Gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen

Ingrediënten

Een ovenschotel is altijd een succes. Zeker als het op tafel komt met een knapperig korstje.

Tip: je kunt ook lamsgehakt gebruiken voor dit recept. Bak het gehakt bruin in de pan, net zoals de restjes lamsbout.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210° C (stand 7).

  2. Kook de penne in kokend water met wat zout al dente. Laat de pasta uitlekken en giet hem in de pan, van het vuur. Voeg de melk en 1/3 van de bechamel toe. Meng alles door elkaar.

  3. Snijd ondertussen de courgettes in dobbelsteentjes. Bak de courgettes gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren op hoog vuur in een grote pan met 2 el olie. Kruid de courgettes en giet ze in een zeef. Laat uitlekken. 

  4. Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak het in blokjes gesneden vlees bruin. Strooi er wat oregano overheen en haal van het vuur zodra het vlees mooi bruin kleurt. Voeg de courgettes toe en kruid naar smaak.

  5. Verdeel de helft van de penne over een ovenschaal. Bedek met het vlees-courgettemengsel en strooi er daarna de mozzarella overheen. Verdeel de rest van de penne over de schotel, giet de resterende bechamelsaus erover en bestrooi met de parmezaan.

  6. Laat 10 minuten kleuren in de oven. Dien warm op met een salade.

  7. Tip: je kunt ook lamsgehakt gebruiken voor dit recept. Bak het gehakt bruin in de pan, net zoals de restjes lamsbout.

  8. Voor de bechamelsaus: laat 20 g boter smelten in een steelpan, voeg 20 g bloem toe, meng gedurende 30 seconden en voeg vervolgens beetje bij beetje 30 cl melk toe terwijl je blijft kloppen. 

  9. Voeg zout, peper en een mespunt muskaatnoot toe. Breng langzaam aan de kook en laat 2 minuten indikken op een zacht vuur.

5
Average: 5 (1 vote)