Grijze garnalen, risotto met Sencha Ariake thee en groentjes

Ingrediënten

  • 500 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 l groentenbouillon
  • 2 zoet uien
  • 20 cl room
  • 1 el Sencha Ariake thee
  • 250 gr brunoise van groenten
  • 1 bosje kervel
  • peper en zout
  • olijfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit 2 soeplepels olie in een kookpan, snij de uien fijn, voeg de rijst toe en laat 3 minuten glazig worden. Voeg de laurier en groentebouillon in verschillende keren toe en meng regelmatig.

  2. Laat 10 à 12 minuten sudderen, doe de thee erbij, breng op smaak en voeg de kruiden en room toe. Haal van het vuur en laat de risotto de thee absorberen.

  3. Bak de brunoise van groenten maar hou de groenten licht krokant. Was de kervel.

  4. Dresseer de risotto op het bord, schik de grijze garnalen en groenten hierop en werk af met kervel.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be