Hapje met rauwe ham, noten, paddenstoelen en bladpeterselie

Ingrediënten

  • rauwe ham
  • 100 gr hazelnoten
  • 250 gr bruine champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 el xeresazijn (of balsamicoazijn)
  • bladpeterselie
Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Hapje

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof in een mixer en snijd de bladpeterselie fijn. Zet opzij.

  2. Snijd de champignons en de sjalotjes fijn en stoof ze in een scheut olijfolie.

  3. Voeg, als het vocht (die de champignons afgeven) is uitgekookt, de xeresazijn, de peterselie en de noten toe. Laat nog even stoven tot een vrij droge massa.

  4. Pluk de ham in kleinere stukken en serveer met de notenmengeling.

  5. Tip: hapjes: Niets zo ergerlijk als een hapje waarmee je staat te klungelen omwillevan de onhandige presentatie. Daar sta je dan: met alleen een vorkje in jehand, een veel te grote portie vlees en dan moet je daar nog die notenmengelingop krijgen.Daarom is het heel belangrijk om je vlees in kleine stukjes te scheuren.Je hapje mag nog zo lekker zijn, als mensen het niet makkelijk kunneneten, is het een bron van ergernis.

5
Average: 5 (2 votes)

Puur Genieten 2

Recepten
Pascale Naessens
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme, Diego Franssens, Wout Hendrickx
ISBN
9789401409865
Meer info >>>