Heksencupcakes

Ingrediënten

  • 250 gr plantaardige vetstof om te bakken
  • 15 gr tagatesse
  • 2 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 50 ml lauwe magere melk
  • 50 gr pure hagelslag
  • merg van een half vanillestokje
Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Diabetici
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Klop de eiwitten stijf. Roer de boter tot ze zacht is en klop ze daarna een klein beetje luchtig. Meng de zoetstof erdoor en voeg de melk en eidooiers toe.

  2. Als alles goed gemengd is, voeg je geleidelijk de bloem toe. Klop het geheel nog enkele ogenblikken luchtig met de mixer.

  3. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder en probeer er zoveel lucht in te behouden. Meng er de 50 gr pure chocolade hagelslag en het merg van het vanillestokje onder en doe het deeg in de vormpjes.

  4. Bak ze nu in de oven: 10 minuten op 200°C, daarna verminderen tot 170 °C en nog 20 minuten laten uitbakken

0
Nog geen stemmen

My Sweet Story

Een inspirerend kookboek van een meisje dat op haar 7de diabetes kreeg. Samen met haar moeder maakte een heleboel leuke suikervrije recepten. Je kan het boek hier bestellen.

Recepten: Nele Van Driessche

Bewerking: René van Gorp