Heksensoesjes

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 100 ml magere melk
  • 100 gr grasboter
  • 100 gr witte bloem
  • 4 eieren
  • zout
  • suikervrije pudding
  • 50 gr suikervrije chocolade
  • 50 ml plantaardige (soja)room
Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Diabetici
Dessert

Bereiding

  1. Doe het water, de boter en de melk in een pannetje. Verhit al roerend tot het kookt.

  2. Neem de pan van het vuur en klop er de bloem met een beetje zout door. Zet de pan terug op het vuur (laag) en blijf roeren. Na ongeveer twee minuten is het deegje gaar.

  3. Haal de pan weer van het vuur en klop één voor één de eieren door het deeg. Klop tot er een gladde massa is verkregen en breng over in een spuitzak.

  4. Spuit (of lepel) mooie bolletjes op een vel bakpapier en bak de soesjes voor 20 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven en laat afkoelen.

  5. Maak ondertussen de pudding volgens recept op het pakje en de chocoladesaus volgens het recept van de chocoladefondue.

  6. Weeg de soesjes ONGEVULD om jouw portie te berekenen. Snij de soesjes na afkoelen horizontaal door en vul met de vanillepudding. Versier de soesjes door er wat chocoladeroom over te gieten.

0
Nog geen stemmen

My Sweet Story

Een inspirerend kookboek van een meisje dat op haar 7de diabetes kreeg. Samen met haar moeder maakte een heleboel leuke suikervrije recepten. Je kan het boek hier bestellen.

Recepten: Nele Van Driessche

Bewerking: René van Gorp