Hersenen met tartaarsaus

Ingrediënten

  • 2 kalfshersenen
  • 1 lepel PH Maggi groentebouillon
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 1 selder
  • 1 teentje look
  • tijm & laurier
  • ½ dl azijn
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Leg de hersenen in een kom met gezouten koud water en spoel ze een half uur onder een lopende kraan.

  2. Zet een kookpot met water op een hoog vuur.

  3. Snij de groenten grof en doe ze in de kookpot. Kruid met peper, zout en groentebouillon en doe de tijm en laurier erbij. Laat opkoken.

  4. Pel ondertussen de hersenen. Leg de hersenen mee in de bouillon. Giet de azijn erbij en laat 30 à 45 min zachtjes garen tegen het kookpunt. Zet het vuur af en laat ze in de bouillon afkoelen.

  5. Snij de hersenen in sneetjes en serveer warm of koud met tartaarsaus. Versier met verse peper.

  6. Tip: Spoel de hersenen, maar week ze niet. Laat ze garen in een lekkere, stevige bouillon. Laat ze langer garen.

0
Nog geen stemmen