Gebakken paling in 't groen

Ingrediënten

  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 75 cl witte wijn
  • 75 cl water
  • 1 el peperbolletjes
  • 1 snuif zout
  • 8 stukjes paling
  • 1 handvol daslook
  • 1 handvol citroenmelisse
  • 1 handvol groene zuring
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 handvol kervel
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 1 citroen

Paling is het lievelingsgerecht van Bart Vanneste. Paling in 't groen eet je normaal met een rijkelijke roomsaus. Sofie maakt echter een aparte versie. Ze bakt de paling en serveert hem dan met enorm veel groene kruiden. Ideaal als hapje!

Wijn: Lautaro chili bio sauvignon blanc 2014

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de bouillon. Warm water en witte wijn op. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Breng aan de kook.

  2. Verwijder eventueel het hoofd van de paling. Snij in porties. Schraap en spoel het bloed uit de stukjes.

  3. Snij de graatjes tegendraads uit de paling.

  4. Zet het vuur van de bouillon zachter. Doe de stukjes paling erbij en laat 8 minuutjes sudderen.

  5. Snij alle kruiden superfijn. Snij een ajuin fijn. Meng onder elkaar in een kom.

  6. Haal de paling uit de bouillon. Laat uitlekken op keukenpapier. Dep droog.

  7. Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de vis met peper en zout. Bak de vis mooi bruin aan in gesmolten boter.

  8. Haal ze daarna uit met een tang en leg op een bord. Strooi er alle frisse kruiden over. 

  9. Werk af met een beetje citroensap, partjes citroensap, takjes kervel en serveer.

0
Nog geen stemmen