Hollands kropsla stamppotje met gebakken Zeeuwse mosselen en tomaatjes

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze afgedekt in ca. 20 minuten gaar.

  2. Snijd de sla in reepjes.

  3. Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur.

  4. Giet de aardappels af. Laat ze drogen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel.

  5. Bak de mosselen kort bruin in wat boter.

  6. Bak in een tweede pan de tomaatjes tot ze iets barsten, bestrooi ze met de peterselie.

  7. Schep de sla door de aardappels, voeg peper en zout toe en warm even door.

  8. Schep de tomaat en mosselen op de stamppot.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!