Île flottante

Ingrediënten

Voor de crème anglaise

voor het île flottante

  • 1 l melk
  • 1 potje karamelsaus
  • 150 gr eiwit
  • 50 gr suiker
  • 20 gr amandelschilfers (lichtjes geroosterd)
Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker.

  2. Zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook.

  3. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan.

  4. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte. Zeef de saus.

  5. Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa.

  6. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.

  7. Afwerking: Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en karamelsaus.

0
Nog geen stemmen

Delhaize Biggest Cooking Event

Ons verslag over het Delhaize Biggest Cooking Event, editie 2013, lees je hier.