Kabeljauw met warme olijfsalsa

Ingrediënten

  • 4 romatomaten
  • 12 groene olijven
  • olie in een verstuiver (1 el)
  • 2 el verse peterselie, gesnipperd
  • 1½ th lepel oregano
  • 480 gr kabeljauwfilet (of tilapia)
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 600 gr aardappelplakjes, gebakken in 1 th lepel olijfolie

extra

  • 500 gr broccoli, gekookt of gestoomd
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de olijven fijn.

  2. Verstuif wat olie in een pan met anti-aanbaklaag. Stoof hierin de tomaten gedurende 1 minuut en voeg er dan de olijven, de peterselie en de helft van de oregano aan toe. Houd warm.

  3. Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier en verstuif er opnieuw wat olie in.

  4. Kruid de vis met peper, een beetje zout en de resterende oregano en bak hem 3 minuten aan elke kant.

  5. Snijd de citroen in vier partjes en knijp ze uit over de vis. Druppel er de olijfolie over en schep er tenslotte de salsa over.

  6. Serveer met brocolli en gebakken aardappelplakjes.

  7. Dit gerecht heeft een ProPoints waarde van 8 per persoon.

0
Nog geen stemmen

Jacob’s Creek Chardonnay 2011 (South Eastern Australia)

Carrefour €6,09

Klassieker in zijn genre. Goudgeel en expressief, met royaal abrikoos, perzik, ananas en zoete pompoen. Romig, maar tevens voldoende citrusfris.

Weight Watchers - Vandaag begin ik

Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Luc Thys (Foodphoto)
ISBN
9789401403832