Kalkoenfilet met Bredydelspek en sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • 16 sneetjes breydelspek
  • 4 eetsinaasappels
  • ¼ l sinaasappelsap
  • enkele aspergepunten
  • enkele takjes verse dragon
  • 1 sjalot
  • 1 selderstok
  • 1 th lepel tomatenpuree
  • 1 suiker
  • 1 l gevogeltebouillon
  • peper
  • 8 reepjes kalkoenfilet (50gr)
  • zout

Dressing

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Omwikkel elk kalkoenfiletje met 2 sneetjes Breydelspek en prik deze vast.

  2. Kruid de groenten en laat ze zweten in boter en voeg tomatenpuree toe. Bestrooi met de suiker, laat lichtjes karameliseren, blus met het sinaasappelsap en de witte wijnazijn. Bevochtig met de kippenbouillon en laat alles inkoken tot 1/3. Bind indien nodig en haal nadien alles door een fijne zeef.

  3. Bak de omwikkelde filets aan in een pan en zet 6 à 7 minuten in de oven.

  4. Doe de partjes van de sinaasappel in de saus samen met de gehakte dragon.

  5. Snijd de kalkoefilets schuin, schik op een bord met de aspergepunten en nappeer met de saus. Dien op met een gebakken aardappel of een kroketje.

0
Nog geen stemmen