Keizerlijke pilav rijstschotel met lam

Ingrediënten

Pilav of pilaf is een rijstgerecht dat stamt uit het Midden-Oosten. Het is gelijkaardig aan de Italiaanse risotto qua bereiding. Je brengt het op smaak met wat je zelf wil.

Extra tip: je kunt ook kruidnagel- en kardemompoeder gebruiken. De kardemompeulen kun je ook kort roosteren zodat ze gemakkelijker opengaan en je er de zwarte zaadjes uit kunt halen. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Doe de reepjes vlees en de fijngehakte ui in een grote stoofpan met de boter en de olie. Laat 5 minuten stoven op een vrij hoog vuur en voeg vervolgens de rijst, de kardemom, de kaneel en de kruidnagel toe. Meng gedurende 1 minuut. 

  2. Voeg 60 cl water (twee keer het volume van de rijst) toe, samen met het verkruimelde bouillonblokje, de rozijnen en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

  3. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een antikleefpan zonder olie op een matig vuur.

  4. Kruid de rijst naar smaak, voeg de amandelschilfers en de fijngehakte koriander toe. Dien meteen op.

0
Nog geen stemmen