Kinderspel: gevulde paprika's "Halloween"

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • ei
  • paneermeel
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • rijst
  • tomatensaus
  • evt. tijm, oregano, paprikapoeder, cayennepeper

Onze kleine chefs trekken terug hun schortjes aan. Op het menu: gevulde paprika's. Lekker met rijst en tomatensaus. Supergezellig ook om samen met de kinderen in de keuken te duiken om samen te koken. Niet vergeten handjes te wassen.

Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Was de paprika's. Snij het hoedje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten.

  2. Snij er een gezichtje uit. (vragen aan papa of mama)

  3. Meng het gehakt met ei, paneermeel en kruid met peper en zout. Tip: voeg kruiden naar smaak toe bv. komijn, paprika, cayenne, oregano, ...

  4. Vul de paprika's. Plaats het deksel terug op de paprika's. Plaats in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Tip: wie wil, kan nu ook wat tomatensaus toevoegen in de schotel.

  5. Bak 30 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven.

  6. Haal uit en serveer met gekookte rijst en eventueel tomatensaus.

0
Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info