Kip met bruine rijst en curry in de wok

Ingrediënten

  • 80 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 100 gr kippenborst
  • 100 gr wortelen
  • 100 gr courgette
  • 100 gr rode en gele paprika
  • ½ appel
  • ½ kippenbouillon
  • 2 el vetstof
  • peper en zout
  • kippenkruiden
  • nootmuskaat
  • currypoeder
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Pel voor de currysaus de sjalotten en snipper ze fijn.

  2. Stoof ze in 1el vetstof in een pot tot stukjes sjalot glazig zijn.

  3. Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze bij de sjalotjes. Laat de appelstukjes enkele minuten meestoven.

  4. Voeg 2 el currypoeder toe en roer alles goed om. Schenk er de kippenbouillon bij.

  5. Giet kokosmelk bij de saus en laat inkoken op een zacht vuurtje. Neem de tijd en laat de saus minstens 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.

  6. Nadien de saus mixen en zeven.

  7. Snij de kip in blokjes, bestrooi met een beetje kippenkruiden en bak ze aan in een pan of wok met 1el vetstof.

  8. Snij alle groenten in reepjes en voeg ze bij in de wok of pan.

  9. Voeg 3 eetlepels water toe en laat zo'n 10 minuutjes garen.

  10. Kook de rijst in heet water gaar.

  11. Schik alles samen op een bord en overgiet rijkelijk met de saus.

  12. Serveertip: Verse koriander geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.

0
Nog geen stemmen