Koken met Gust bier: Fish'n chips met tartaarsaus en Gust bier

Ingrediënten

voor het beslag

  • 50 g chips (zout, ongeribbeld)
  • 15 g bicarbonaat
  • 250 ml Gust bier
  • 100 g bloem

voor de tartaarsaus

Deze versie is een variatie op de Britse klassieker. In het beslag gebruiken we echte chips en bier.

Tip: gebruik gewone gezouten chips zonder ribbels. Verkruimel die om te paneren echt zeer fijn.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Brits

Bereiding

  1. Voor de tartaar: snij alles fijn. Meng onder de mayonaise. Kruid af met peper en zout.

  2. Verkruimel de chips. Meng alles voor het beslag.

  3. Kruid de vis met peper. Haal door het beslag en vervolgens door fijngekruimelde chips.

  4. Verhit frituurolie in een pan. Frituur de vis een vijftal minuten in de hete olie. Haal uit de pot. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Serveer de vis met chips en de tartaarsaus.

0
Nog geen stemmen