De Kleine Chefs: de lekkerste choco ter wereld

Ingrediënten

  • 100 g room of melk
  • 100 g honing of suiker
  • 50 g gezouten boter

Kinderen helpen graag mee in de keuken. Daarom vroegen we aan 7 kinderen wat ze graag eens wilden maken. Deze keer maken Wout en Eline zelf chocopasta. Perfect om alle Sinterklaaschocolade in te verwerken!

Tip: gebruik je melkchocolade of de witte chocolade dan liggen de hoeveelheden iets anders. Gebruik dan 70g room en 50g honing.

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes. Warm de melk of room op met de suiker of de honing.

  2. Giet de warme melk of room op de chocoladestukjes. Roer tot de chocolade gesmolten is.

  3. Snij de boter in klontjes. Roer de klontjes onder chocolade. Zorg dat alles mooi homogeen is. Doe in een potje.

  4.  Verdeel in potten en bewaar in de koelkast. De choco zal pas in de koelkast zijn vastere vorm krijgen na een nacht rusten! Bewaar dus altijd in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info