Konijn geflambeerd met cognac

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1 dl cognac
  • 2 dl kalfsfond
  • 3 dl slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Snijd het konijn in stukken.

  2. Bak de stukken konijn in een braadpan in hete olie rondom goudbruin. Flambeer ze met cognac en blus af met de kalfsfond.

  3. Zet het deksel op de pan en stoof het vlees 45 minuten op laag vuur. Voeg de room toe, stoof het gerecht nog 15 minuten en breng op smaak met zout en peper.

  4. Wijntip: Lirac

0
Nog geen stemmen

Domaine Fontarèche, Syrah 2011(Pays D’Oc, Frankrijk)

Christiaens Wijnhuis, €5,95

Fruitvlezige (griottes, aardbei, zwarte bosbes), gulle en kruidige wijn die de zoetere cognac-toets prima zal counteren.

A propos Bistro

Recepten
Stéphane Reynaud
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Marie-Pierre Morel
ISBN
9789072975034