Kweeperenpasta

Ingrediënten

  • 4 kweeperen (1 1/4 kg)
  • 150 gr suiker
Dit kan iedereen
8 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Was de kweeperen en boen ze als er nog haartjes opzitten.

  2. Zet ze op een, met aluminiumfolie beklede, bakplaat voor circa 2 uur in een tot 150°C verhitte oven (of tot ze zacht zijn), laat grotere exemplaren nog even staan.

  3. Laat ze een beetje afkoelen, schil ze, snijd ze doormidden, verwijder met een puntig mesje de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer ze met suiker in de keukenmachine en draai er een zachte, romige pasta van.

  4. Schep de pasta in een brede pan met antiaanbaklaag en zet hem circa 30 minuten op een laag vuur. Roer vaak (de pasta moet dik en bruinroze worden). Roer met een houten lepel en schraap steeds de kristallen los die op de bodem en zijkanten karamelliseren (dat bevordert de kleur en verhoogt de smaak).

  5. Schep de pasta in een ondiepe schaal, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast.

  6. Geef er een zachte, milde, verse kaas bij zoals requesón of ricotta.

0
Nog geen stemmen

De smaken van Spanje

Auteur
Claudia Roden
Uitgeverij
Fontaine uitgevers
Fotografie
Jason Lowe
ISBN
9789059564633
Kostprijs
44,95€
Aantal pagina's
512 pagina's