Lamskoteletten met rode wijn, rozemarijn en knoflookboter

Ingrediënten

Voor de lamskoteletmarinade

  • 100 ml rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse fijngehakte rozemarijn
  • 8 lamskoteletten

voor de kruidenboter

  • 80 g boter (bv. Kerrygold)
  • 1 el olijfolie
  • 3 tenen fijngehakt knoflook
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 100 ml rode wijn
  • zout en peper

Gemarineerde lamskoteletten. Mals en smakelijk. Haal het beste eruit met rozemarijn, rode wijn en knoflookboter. U herkent dit gerecht wellicht van chique restaurantmenu's, maar wees niet bang. Dit recept stemt iedere fijnproever altijd tot tevredenheid.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans

Bereiding

  1. We beginnen met de marinade. Meng de rode wijn, olijfolie en rozemarijn in een ondiepe kom (geen metalen kom). Voeg de lamskoteletten toe, keer ze om zodat beide zijden gemarineerd worden en zet ze daarna afgedekt 2 tot 3 uur koel weg.

  2. Meng voor de kruidenboter de boter, olijfolie, knoflook en citroenschil samen in een grote kom en klop dit op tot het zacht is. Roer de rode wijn er doorheen tot het volledig door de boter is opgenomen. (De boter moet zacht zijn, anders kan de wijn er niet in opgenomen worden).

  3. Verwarm de barbecue of gril voor.

  4. Braad de lamskoteletten op de barbecue of gril. 4 tot 5 minuten aan beide zijde zou voldoende moeten zijn. Bestrijk ze met boter en braad ze daarna nog 1 minuut aan beide zijden.

  5. Laat ze 2 tot 3 minuten rusten, smeer vervolgens de resterende kruidenboter erover alvorens ze op te dienen.

0
Nog geen stemmen