Lamstong in tomatensaus

Ingrediënten

  • 800 gr lamstong
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 th lepel zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 bruine ui, in plakken gesneden
  • 1 rode ui, in plakken gesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 th lepel gedroogde basilicum
  • ½ th lepel gemalen komijn
  • ½ th lepel zevenkruidenmengsel
  • 1 th lepel peper
  • Libanees brood, om erbij te serveren
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Doe de tong, laurierblaadjes en zout in een grote pan, giet er zoveel kokend water bij dat alles onderstaat en breng op matig vuur aan de kook. Zet het vuur lager, leg het deksel op de pan en houd de tong 4½ uur tegen kook aan of tot hij heel mals is.

  2. Zet de pan van het vuur en laat de tong uitlekken en afkoelen. Trek zorgvuldig het vel van de tong en gooi het weg. Snijd het vlees in stukken.

  3. Verhit de olie in een grote pan op matig tot laag vuur en bak hierin de uien ongeveer 8 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer geregeld. Voeg het vlees, de tomatenpuree, het basilicum en alle specerijen toe. Giet er zoveel water bij dat alles onder staat en laat weer aan de kook komen.

  4. Zet het vuur laag en houd het vlees en de saus nog 20 minuten tegen te kook aan tot de saus is ingekookt en dik geworden.

  5. Serveer het gerecht direct met Libanees brood.

0
Nog geen stemmen

De souk

Recepten 
Salma Hage
Redactie
Silke Bouman
Uitgeverij 
Van Dishoeck
Fotografie 
Toby Glanville
ISBN 
978-90-00-32193-3