Lamsvlees met witte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

  • 400 gr witte bonen (geweekt)
  • 750 gr lamsschouder met bot
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ fles witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 el suiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Spoel de bonen af en doe ze in een aardewerken schaal of in een zware braadpan. Bestrooi de lamsschouder met zout en peper en leg het stuk vlees tussen de bonen.

  3. Schenk de gepelde tomaten en de wijn in de pan. Voeg de tijm, knoflooktenen, suiker en 1 theelepel zout toe en schep alle ingrediënten door elkaar. Sluit de pan met een deksel en schuif hem in de oven. Laat de bonen en het vlees 5 tot 6 uur stoven.

  4. Het kan zijn dat je halverwege nog een kop kokend water moet toevoegen. Het kan ook zijn dat het gerecht juist te vochtig blijft, en dan kun je het laatste uur het deksel eraf halen. De bedoeling is dat het vlees boterzacht wordt, terwijl de bonen nog enige beet hebben en de tomatensaus zoet en geconcentreerd is. Geef er lekker korstig brood bij, om de saus mee op te deppen.

0
Nog geen stemmen

Comfort food

Auteur:
Janneke Vreugdenhil
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Sean Fitzpatrick
ISBN:
9789046811443