Langzaam gegaarde lamsschenkel met curry en yoghurt

Ingrediënten

  • 250 g yoghurt
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 70 g tomatenpuree
  • 1½ kl kerriepoeder
  • 1 blokje bouillon
  • 1 el arachideolie
  • 1 klontje boter
  • ½ bos verse munt
  • zout
  • peper

Tip: Maak de lamsschenkels een dag van tevoren klaar. Opgewarmd smaken ze nog lekkerder. Ondanks de lange gaartijd, vraagt dit gerecht slechts 15 minuten voorbereiding!

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Indisch

Bereiding

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteerpan, laat de lamsschenkels aan alle zijden op hoog vuur aanbraden en zet opzij.

  2. Laat de grofgehakte uien gedurende 5 minuten bruinen in het braadvocht, voeg het geperste knoflookteentje en de kerrie toe en roer gedurende 1 minuut. 

  3. Voeg 1 potje yoghurt, de tomatenpuree, 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Voeg de lamsschenkels toe, dek af en laat 1u30 op een laag vuur stoven. Draai de lamsschenkels af en toe om.

  4. Voeg het 2e potje yoghurt toe en laat nog 30 minuten onafgedekt stoven. Kruid bij indien nodig.

  5. Dien de lamsschenkels warm op. Werk ze af met gehakte munt en serveer met gesauteerde groenten, basmatirijst en/of naanbrood.

0
Nog geen stemmen