Lekker Iers: zelfgebakken scones met frambozen

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 120 g boter (Kerrygold)
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 6 el melk
  • extra melk (om te bestrijken)
  • extra suiker (om te bestrooien)
  • extra bloem (om te bestuiven)

Soms vallen de eenvoudigste dingen het beste in de smaak. Zoals zelfgemaakte scones, net uit de oven. En met slechts 12 min bereidingstijd, vragen wij ons vaak af waarom wij ze niet vaker maken. Frambozen toveren dit recept om tot een ware lekkernij.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bestuif een grote bakplaat met bloem. Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom. Kneed met uw vingers de boter erdoor tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Meng vervolgens de suiker door de kruimels.

  2. Klop in een maatbeker de melk en eieren op tot ze vermengd zijn. Giet dit bij het kruimelmengsel en meng alles grondig met een mes tot een grof deeg verkregen wordt. Tip: wacht niet tot de scones gebakken zijn om het lekkerste toe te voegen: meng nu al de frambozen door het deeg. Kneed het deeg met je handen en laat niets achter in de kom.

  3. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem, haal het deeg uit de kom en kneed dit tot een ronde vorm. Rol het deeg met de deegrol uit tot een dikte van 2,5 cm. Snijd met een kookring van 7,5 cm de scones uit en leg ze op de bakplaat. Vorm opnieuw een bol van het resterende deeg, rol dit opnieuw uit en herhaal het proces tot alle deeg op is.

  4. Smeer elke scone in met wat melk en strooi er wat suiker overheen. Zet de scones in het midden van de oven en bak ze 12 tot 14 min tot ze opgekomen en goudbruin zijn.

  5. Leg ze daarna op een rooster om ze licht af te laten koelen, waarna u ze nog warm met een toefje boter en jam op kunt dienen. Probeer dit recept ook eens met dikke room voor 's middags bij de thee!

0
Nog geen stemmen