Limoen meringuetaart

Ingrediënten

  • 160 gr suiker
  • 1 el maizena
  • 3 limoenen
  • 1 bladerdeegbodem (24 cm doorsnede)
  • 2 eieren
  • 40 gr boter
  • 5 el water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Bedek de taartbodem met het deeg.

  2. Meng de maïzena met 50 gram suiker en de 5 el water tot een glad mengsel. Warm de 2 dl water op met de zetse van de limoen. Voeg het maïzena-papje toe en laat het koken tot het geheel gebonden is. Voeg 2 eierdooiers, het limoensap en de boter toe aan het papje.

  3. Besmeer de taart met dit papje en klop de eiwitten met de rest van de suiker. Bedek de taart met het eiwit en bak gedurende 40 minuten op 170 graden.

0
Nog geen stemmen