Minivogelnestjes met kwartelei

Ingrediënten

  • 4 el paneermeel
  • 1 el paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • peper
  • zout
  • 4 el ketchup
  • 1 scheut arachideolie

voor de vogelnestjes

Vogelnestjes zijn een klassieker en de favoriet van veel kinderen. Maak een kleine versie met een kwarteleitje en je hebt een heerlijk én eenvoudig hapje!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom. Meng met paprikapoeder, cayennepeper, oregano, een eitje, peper, zout en paneermeel.

  2. Meng het gehakt tot een stevige massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe.

  3. Kook de kwarteleitjes hard in 5 minuten, pel en laat afkoelen.

  4. Neem een beetje gehakt, duw er een eitje in en rol tot een bolletje.

  5. Meng paneermeel met paprikapoeder, peper en zout. Lepel in een schaal of bordje.

  6. Rol alle balletjes door de paneermeel.

  7. Verhit de arachideolie in een pan. Kleur de balletjes aan en bak ze gaar.

  8. Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer op een bordje met wat ketchup. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen