Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat

Ingrediënten

Mosterdsaus

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en halveer de stukken. Snijd of schaaf de venkel in dunne plakken en snijd het groen grof. Pel de ui en snijd hem in ringen.

  2. Doe de mosselen met de ui en de venkel in een ruime pan. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng deze aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer het kookt. Licht het deksel op en schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel twee keer omhoog drukken.

  3. Roerbak intussen de spinazie en voeg de tomaatstukken toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel bij de mosselen. Schud de pan om en bestrooi met venkelgroen voor het serveren.

  4. Lekker met frietjes en bijvoorbeeld mosterdsaus

  5. Recept: www.mosselen.nl

0
Nog geen stemmen