Mosselen met lookboter en witte wijn

Ingrediënten

Wil je graag een variatie op de mosselen natuur? Voeg dan wat lookboter toe. En die lookboter, die maak je toch gewoon zeler.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de sjalot en look grof. Cutter sjalot, look, peterselie met goede boter. Kruid goed met peper en zout. Rol op en zet even koud.

  2. Snij de ajuin, selder en wat peterselie grof. Was de mosselen.

  3. Stoof ajuin, selder en peterselie aan. Voeg tijm en laurier toe. 

  4. Stoof de gewassen mosselen mee en bevochtig met witte wijn. Laat ze 10 minuten garen onder deksel.

  5. Lepel de lookboter over de mosselen.

  6. Serveer met bruin brood, frietjes of gebakken aardappelen.

0
Nog geen stemmen