Mousse van blauwe bessen met avocado

Ingrediënten

Een aparte combinatie van twee gezonde ingrediënten: avocado en blauwe bessen. De avocado zorgt voor een milde smaak en romige structuur.

4 personen
Dessert

Bereiding

  1. Werk je met gelatine, laat dan eerst het blaadje weken in koud water.  

  2. Klop ondertussen de slagroom op.  

  3. Klop de eiwitten tot stijve pieken. 

  4. Verwarm het citroensap en voeg er de agar agar of het uitgeknepen gelatineblaadje aan toe. 

  5. Mix de avocado met de bessen en de siroop in de blender en voeg het citroensap toe. 

  6. Spatel slagroom en eiwit door het mengsel. 

  7. Giet de mousse in glazen en laat opstijven in de koelkast.  

  8. Garneer met wat verse bessen. 

0
Nog geen stemmen

Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt!

Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt!

door Agnes De Ruyter, Lieve Galle en Hilde Deweer.

 

Uitgegeven bij Stichting Kunstboek