Nougat
Bereiding
Rooster de noten in een oven van 200 graden. Vul de bodem van een bakvorm met eetpapier.
Warm de honing en 50 gr glucose op tot 128 graden. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Warm 750 gr suiker samen met 250 gr water op tot je een suikersiroop krijgt. Warm 250 gr glucose apart op. Voeg de opgewarmde glucose bij de suikersiroop en warm dit op tot 145 graden.
Klop 3 eiwitten samen met een lepel suiker stijf. Giet het honing-glucose mengsel op het eiwit en blijf verder kloppen. Giet het glucose-suikersiroopmengsel straalsgewijs op het opgeklopte ei. (Het is belangrijk dat je het straalsgewijs giet, zodat het eiwit niet schift)
Neem de gebrande noten, giet ze in het mengsel en roer goed. Stort de massa bovenop het eetpapier dat reeds in de vorm lag. Bedek met een laag eetpapier en laat 24u in de koelkast rusten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be