Oriëntaalse marinade

Ingrediënten

  • 1 chilipeper
  • ½ th lepel Chinese 5-kruiden mix
  • 2 sinaasappelsap
  • ½ th lepel sinaasappelzeste
  • 2 teentje knoflook
  • 1 th lepel sesamolie
  • 2 th lepel vissaus
  • 5 th lepel sojasaus
  • 10 cl honing
  • 5 cl mirin
  • 4 kippenbouten
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De gember en look fijn raspen, de chilipeper fijnhakken en dit alles mengen met de rest van de ingrediënten.

  2. Laat de kippenboutjes minstens 3 uur in de marinade de smaken opnemen. Zet het daarna in een oven van 175°C gedurende 30 minuten. Daarna de kippenbouten draaien en opnieuw aan de andere kant laten bakken gedurende 30 minuten. Strooi er net voor het opdienen een beetje sesamzaadjes en fijngesneden chilipeper over.

0
Nog geen stemmen