Overheerlijke koekjes voor Valentijn

Ingrediënten

  • 170 g boter (zacht, op kamertemperatuur)
  • 155 g bloemsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 4 eidooiers
  • 310 g bloem
  • rode kleurstof

Koekjes bakken is altijd fun!

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng alles, behalve de rode kleurstof, tot een homogeen deeg.

  2. Verdeel in twee. Meng één deel met de rode kleurstof.

  3. Draai in vershoudfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het rode deeg uit tot een dun vel. Steek hartjes uit. Leg alle hartjes op elkaar. Gebruik 1 losgeklopt eiwit en wat water als lijm. Tip: je kan in plaats van hartjes ook een dunne worst gebruiken.

  5. Rol ook het gele deeg uit. Rol de vastgeplakte rode hartjes in het gele deeg tot een mooie worst. Rol eventueel de rest van het rode deeg rond de worst. Draai in folie en laat nog 15 minuten opstijven.

  6. Snij in schijfjes van een halve centimeter dik. Leg op bakpapier op een bakplaat. Bak 25 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.

  7. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een afsluitbare doos.

0
Nog geen stemmen