Panzanella

Ingrediënten

  • 100 g gemengde kruiden of salade
  • 100 g groenten
  • 4 sneden brood
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el rode wijnazijn
  • 10 el olijfolie
  • 40 g harde kaas
  • peper
  • zout

Dit gerecht is een Italiaanse restjessalade op basis van brood. Ideaal om alle soorten restjes in te verwerken! Zoals dat hoort voor restjesrecepten, is het gerecht slechts een leidraad die jij met jouw restjes kan invullen! 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Salade

Bereiding

  1. Was de gemengde kruiden en/of salade en zwier droog. 

  2. Snij de stevige groentes in hapklare stukjes. Snij het brood in blokjes. 

  3. Verwarm de oven voor tot 220 graden.  

  4. Doe drie eetlepels olijfolie in een kom, voeg de broodstukjes toe, kruid met flink wat peper en zout en meng alles goed door elkaar.

  5. Leg de broodstukjes op een bakpapier in de oven en bak ze in 5 minuten krokant.

  6. Snij de ui en look fijn en meng met er het citroensap, de wijnazijn en de overige olijfolie onder. Meng nu alle groenten met de dressing in een grote kom onder elkaar.

  7. Rasp de kaas en roer deze samen met het brood onder het geheel. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat olie, kaas of wijnazijn. 

0
Nog geen stemmen