Parmentier met grijze garnalen

Ingrediënten

  • 10 aardappelen
  • 3 eierdooiers
  • boter
  • 3 dl light room
  • citroensap
  • 1 glaasje Noilly Prat
  • roze peperbesjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Aardappelen schillen, koken en pureren, dooiers toevoegen alsook de boter en de kruiden.

  2. Wit van prei spoelen, in schijfjes snijden en fruiten in de boter. Puree mengen met de prei.Goed kruiden.

  3. Saus : 1 glas noilly prat laten reduceren tot 3 lp. Room toevoegen en laten doorkoken tot romig mengsel. Citroensap en bieslook toevoegen.

  4. Op warme borden het mengsel in een ring plaatsen en de garnalen er bovenop. Kruiden met wat roze peper. Citroensausje rond het mengsel gieten.

5
Average: 5 (2 votes)

Jacob’s Creek Semillon Chardonnay 2011 (South Eastern Australia)

Carrefour €6,09

Fles die vooral op gastronomisch vlak zeer veel potentieel bezit. Kruidig-fruitig met groene peer, kruisbes, meloen, citroengras en mango. Citrusfris!