Pasta met feta en gegrilde groenten

Ingrediënten

Doe je mee aan Dagen Zonder Vlees? Zoek je inspiratie voor een vegetarisch gerechtje? Of zoek je gewoon een lekkere pastasalade? Deze spirelli salade is eenvoudig, lekker en past zowel in de winter als in de zomer bij een barbecue.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Voor de paprikadressing: verhit olijfolie. Stoof een fijngesneden ui en geplette teen look aan. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe. Stoof kort aan.

  2. Blus met groentenbouillon. Laat even pruttelen tot de paprika gaar is. Doe in een maatbeker. Mix fijn. Kruid met peper en zout;

  3. Voor de pasta: breng een grote pot met veel water en een snuif zout aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af. 

  4. Voor de gegrilde groenten: snij de wortelen in balkjes. Snij de courgette en raapjes in dunne schijfjes.

  5. Verhit een grillpan tot zeer heet. Dep de groenten in olijfolie en grill ze in de hete pan. Kruid met peper en zout.

  6. Verkruimel feta. Rooster pijnboompitten in een droge pan. Roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.

  7. Afwerking: meng de pasta met de groenten, feta en rucola. Besprenkel met paprikasaus. Versier met pijnboompitten.

0
Nog geen stemmen