Petit beurre koekjes

Ingrediënten

  • grove suiker
  • 65 gr maizena
  • 225 gr bloem
  • 25 gr honing
  • 50 gr melk
  • ½ ei
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Meng de zachte boter met de bloemsuiker en de honing. Meng de maïzena met de bloem. Meng daarna afwisselend het ei met de bloemmengeling en de melk. Voeg de vanille toe. Meng tot je een glad deeg bekomt. Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast.

  2. Bebloem het deeg en het werkblad goed. Rol het deeg uit het 2 à 3 mm dik is. Snij er rechthoekjes of rondjes uit.

  3. Leg deze op een bakplaat. Prik er eventueel met een vork in als versiering.

  4. Bak in een oven van 180 graden gedurende 20 minuten.

0
Nog geen stemmen