Petitfours met rozencrème

Ingrediënten

  • 1 rozenwater of rozensiroop
  • 450 gr magere verse roomkaas
  • 150 gr poedersuiker, gezeefd
  • 180 gr zachte boter
  • 1 rozenconfituur
  • 1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
  • 1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
  • 1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
  • 1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
  • 1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop de boter met de gezeefde poedersuiker romig. Klop dan de roomkaas erdoor tot de massa mooi glad is; roer het rozenwater en de rozenconfituur door de botercrème.

  2. Snijd de cake horizontaal in 4 dunne plakken. Bestrijk 3 plakken cake met de rozencrème. Stapel ze alle drie op elkaar en dek het geheel af met de laatste plak; druk de lagen eerst gelijkmatig op elkaar en besmeer dan ook de bovenste laag met rozencrème. Snijd de cake in stukken van het gewenste formaat.

  3. Versier elke petitfour eventueel met versuikerd of marsepeinen roosje.

0
Nog geen stemmen

De smaak van de roos

Uitgeverij:
Fontaine uitgevers
Fotografie:
Ronald Hoeben
ISBN:
9789059563971