Pittige drumsticks

Ingrediënten

  • 1 th lepel vijfkruidenpoeder
  • 1 th lepel sesamolie
  • 1,3 dl donkere sojasaus
  • 1½ kg drumsticks
  • 3 gedroogde chinese paddestoelen
  • 50 gr bruine suiker
  • 2 el shaosing (chinese wijn)
  • 4 cm gember
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Doe de gedroogde paddestoelen in een kom en giet er kokend water over en week ze 20 min. Giet dan het vocht af en bewaar dit.

  2. Meng sojasaus, suiker, wijn,sesamolie en vijfkruidenpoeder door het kookvocht en breng al roerend opnieuw aan de kook.

  3. Wrijf de drumsticks in met gember en 1 th lepel zout en doe ze in een grote pan.Giet de sojamarinade erover met de paddestoelen, zodat de kip gelijkmatig bedekt is.

  4. Dek de pan af en bak 20 min en draai ze af en toe om. Prik met een cocktailprikker in het vlees; als het vleesnat helder is, zijn ze gaar.

  5. Neem ze uit de pan en laat iets afkoelen. Kook de saus op hoog vuur stroperig en verwijder dan de paddestoelen.

0
Nog geen stemmen

Enjingi, Zweigelt 2009 (Kutjev, Kroatië)

Pasqualinno, €9
Fris en vlezig, daarom is deze Kroaat koel geschonken de geknipte keuze. Impressies van groene vijg, rode pruim, kirsh, zoete ceder en gedroogde specerijen.