Pittige kippenspiesjes met gorgonzoladip

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • een twintigtal lollystokjes of satéstokjes
  • 100 g eiwit
  • 100 g paneermeel (of panko)
  • 100 g bloem

voor de dipsaus

voor de marinade

  • 1 klontje boter
  • 6 el chilisaus
  • 3 el honing

Deze hapjes zijn superlekker en helemaal niet veel werk om te maken. Steek de kippenblokjes op een stokje, wentel ze in een pittige marinade en serveer met een dipsaus van blauwe kaas. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Maak eerst de dipsaus. Doe alles in een blender en mix goed.

  2. Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Steek op een stokje. Haal door de bloem, het eiwit en tenslotte paneermeel of panko.

  3. Verhit 1cm olie in een pan of wok. Frituur de kippenspiesjes in de olie. Let op dat ze niet verbranden. Haal uit en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Doe een klontje boter in een kookpotje. Smelt en voeg de chilisaus en honing toe. Roer tot een sausje. Haal de kippenspiesjes door de marinade en laat even uitlekken.

  5. Serveer de spiesjes met de dipsaus. 

0
Nog geen stemmen