Poperingse hopscheuten met gepocheerd ei, sabayon van Pier Kloeffe bier

Ingrediënten

  • 1 fles Pierre Kloeffe (of Duvel)
  • 4 hoeve-eieren
  • 250 gr geklaarde boter
  • 3 eierdooiers
  • water met een scheut azijn
  • 1 bos waterkers
  • 1 kop kippenbouillon
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de sabayon: sla de eierdooiers op het vuur krachtig op met 25 cl bier, tot je de bodem van de pan ziet. Doe er dan, al kloppend, druppelsgewijs de geklaarde lauwe boter bij.

  2. Pocheer de eieren in wat water met een scheut azijn.

  3. Kook de hopscheuten beetgaar in een kop water gemengd met een kop kippenbouillon.

  4. Meng de scheuten met de sabayon en leg er een gepocheerd ei op. Kruid met peper en zout. Versier met waterkers.

0
Nog geen stemmen