Pure chocoladetaart met frambozen

Ingrediënten

voor het chocoladedeeg

  • 25 g cacao
  • 225 g bloem
  • 125 g koude boter blokjes
  • 80 g poedersuiker
  • 3 eidooiers
  • 1 el ijswater

voor de ganache

  • 600 g pure chocolade , geraspt of fijngehakt
  • 430 ml single cream

voor de afwerking

  • 250 g frambozen
Beginner
8 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Maak het chocoladedeeg: Meng in een foodprocessor de cacao, bloem en suiker tot de massa op fijn broodkruim lijkt. 

  2. Voeg terwijl de machine draait de eidooiers en het water toe en meng tot alles net een geheel vormt. 

  3. Stort op een licht bebloemd werkvlak en kneed voorzichtig tot een soepel deeg. 

  4. Rol tussen bakpapier uit tot een dikte van 4 mm. 

  5. Zet 1h in de koelkast. 

  6. Bekleed een licht ingevette geribbelde ronde vlaaivorm van 26cm met losse bodem met het deeg. 

  7. Snijd het deeg dat overhangt af en prik in de deegbodem gaatjes met een vork. 

  8. Zet 30 minuten in de koelkast. 

  9. Maak de ganache: Zet de room in een kleine pan met dikke bodem op matig vuur. 

  10. Verwarm tot hij heet is maar niet kookt en roer af en toe. 

  11. Doe de chocolade in een grote kom en voeg de room toe. 

  12. Roer 1 keer door zodat er geen chocolade meer op de bodem van de kom ligt. 

  13. Laat 2 minuten staan. Roer de ganache voorzichtig tot alles net is gemengd. 

  14. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  15. Bekleed de deegbodem met bakpapier, vul met bakgewichtjes of rijst en zet 15 minuten in de oven. 

  16. Verwijder papier en gewichtjes en bak nog 10 minuten of tot het deeg net gaar is. 

  17. Laat afkoelen in de vorm. 

  18. Schenk de ganache in de taartbodem en zet 1u in de koelkast of tot de chocolade is opgestijfd. 

  19. Haal de taart uit de vorm, zet op een schaal en verdeel de frambozen erover. 

  20. Snijd in punten en dien op. 

0
Nog geen stemmen