Quiche met bospaddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 stuk sjalot
  • 2 teentjes look
  • 50 gr bundelzwammen of beukenzwammen
  • 50 gr shiitakes
  • 50 gr hanekammen
  • 50 gr hoorn des overvloeds
  • 80 gr stilton of andere blauwe kaas
  • 4 stuks eieren
  • 20 cl room
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • boter om vorm in te vetten
Beginner
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°.

  2. Vet een quichevorm van 23 cm grondig in. Doe hierin de bladerdeeg en druk rondom rond voorzichtig aan. Doorprik de bodem met een vork (zo’n 20 keer). Laat het overtollig deeg eraan hangen.

  3. Leg hierop het boterpapier waarin de bladerdeeg opgerold was. Leg hierop de bakbonen en zet 15 minuutjes in de oven.

  4. Haal er na 15 minuutjes het papier van het deeg en de bakbonen. Zet de bodem terug 5 minuutjes in de oven tot de bodem kleur begint te krijgen. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

  5. Zet de oven op 175°.

  6. Warm de olijfolie op in een anti-kleef pan. Hak de sjalot en de ajuin fijn en de look. Fruit ze in de olijfolie tot ze glazig zien. Haal van het vuur.

  7. Borstel de paddenstoelen fijn en snij in stukken indien nodig. Verdeel ze over de quichebodem.

  8. Doe de room in een kom en klop hierin de eieren los. Doe er de look en sjalot bij, eventueel de blauwe kaas (verkruimeld) en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  9. Giet deze mengeling over de paddenstoelen en zet de quiche 25 minuutjes in de oven.

0
Nog geen stemmen