Rijstsoep met kip (Chao ga)

Ingrediënten

Garnering

  • verse kruiden (koriander, basilicum)
  • partjes limoen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.

  2. Pocheer de kipfilets en kippenbouten in 15 minuten gaar. Verwijder uit de bouillon en houd apart.

  3. Doe de olie in een kookpot, fruit knoflook, sjalot, gember en rijst op een zacht vuur. Roer goed door elkaar tot de ingrediënten de olie hebben opgenomen. Voeg dit alles aan de kippenbouillon toe. Laat zachtjes koken gedurende 30 minuten, tot de rijst zacht is.

  4. Voeg vissaus, het witte gedeelte van lente-ui en peper toe, werk af met het fijngesneden groen van de lente-ui en met kruiden. Sprenkel eventueel een beetje limoensap over de soep.

0
Nog geen stemmen

Hanoi Street Food

Auteur:
Tom Vandenberghe &
Luk Thys
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Luk Thys
ISBN: 9789020997835