Romige aspergesoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten, snijd de aspergepunten op 5 cm af en stoom ze in een stoommandje in de stoompan in 6-8 minuten beetgaar. Snijd de rest van de asperges in stukjes.

  2. Smelt de boter in een soeppan, bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten glazig op laag vuur. Voeg de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken. Roer de gehakte dille erdoor, pureer tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor. Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, gemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.

  3. Schep de aspergesoep in diepe borden en garneer met aspergepunten, garnalen en een takje dille.

4
Average: 4 (1 vote)

grijzegarnaal.be