Rundvlees miroton

Ingrediënten

  • 800 gr restanten van een pot-au-feu
  • 6 uien
  • 1 el bloem
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 5 dl runderbouillon
  • 3 el tomatenpuree
  • 4 wortelen
  • 1 bos krulpeterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
6 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien. Fruit ze lichtbruin in olijfolie, voeg de bloem toe en roer tot er een roux ontstaat. Verdun deze al roerende met de balsamico, runderbouillon en tomatenpuree; breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd het vlees en de wortelen in kleine stukjes, doe ze in een gratinschaal, giet de uiensaus erover en zet hem 20 minuten in een op 180 °C verwarmde oven. Bestrooi het gerecht met peterselie en dien het op.

  3. Wijntip: Régnier

0
Nog geen stemmen

A propos Bistro

Recepten
Stéphane Reynaud
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Marie-Pierre Morel
ISBN
9789072975034