Salade met gorgonzola, noten, appel en croutons

Ingrediënten

Zoek je nog een heerlijke frisse salade? Deze moet je echt eens proberen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

  3. Bak ze krokant in de oven.  

  4. Snij de lente-ui in ringetjes.  

  5. Spoel de appelen zorgvuldig, snijd in hele fijne partjes en pers er een halve citroen over uit.  

  6. Spoel de spinazie en zwier droog.  

  7. Maak het witloof schoon en spoel even.  

  8. Hak de pecannoten grof.  

  9. Meng de perenstroop met de walnotenolie en het citroensap, kruid met peper en zout.  

  10. Bouw de salade op in een glazen bowl als volgt: verdeel de korstjes over de bowls, brokkel de roquefort erover en bestrooi met de lente-uitjes.  

  11. Daarna volgden de pecannoten. 

  12. Schik de partjes appel erop en daarna een mengeling van de spinazie en het witlof.  

  13. Dan kan je kiezen of je de bowls zo serveert of toch liever omkeert op een bord. 

  14. Indien je ze zo opeet, dan lepel je er wat perenstroop-dressing over en hussel je de salade door mekaar.  

  15. Als je de bowl omkeert op je bord, lepel dan de dressing over de korstjes.  

  16. Perfect om mee te nemen!

0
Nog geen stemmen