Salade met kruidige gepocheerde peren, geitenkaas, waterkers en Parmaham

Ingrediënten

  • 2 peren, geschild, gehalveerd en zonder klokhuis
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr geitenkaas, gesneden in 12 rondjes
  • 80 gr waterkers
  • 80 gr geroosterde pecannoten, grof gehakt
  • 8 sneetjes Parmaham
  • verse zwarte peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Leg de peren in de bodem van een grote pan. Giet daarover de wijn en het water, samen met de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagels. Plaats het deksel op de pan en laat gedurende 13-15 minuten garen tot de peren mals zijn. Laat de peren afkoelen in de pan.

  2. Eenmaal afgekoeld, haal de peren uit de pan en plaats ze in de koelkast. Zet de pan weer op het vuur en reduceer de overgebleven likeur tot deze een stroperige textuur krijgt dat op de achterkant van een lepel kan blijven kleven. Laat vervolgens afkoelen.

  3. Leg de geitenkaas sneetjes op een bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie en zwarte peper. Grill ze gedurende 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn zonder hun vorm te verliezen.

  4. Schik de peren op de borden, samen met de waterkers en grof gehakte pecannoten. Werk af met de gegrilde plakjes geitenkaas en besprenkel het geheel met enkele druppels van de reductie van de perenlikeur. Garneer met een sneetje Parmaham.

0
Nog geen stemmen