Soep van zalm en zeeaster

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Leng de visfond eventueel aan met wat water. Breng aan de kook met de zeeaster. Mix, voeg de saffraan en de room toe en laat nog even zachtjes koken.

  2. Doe de blokjes zalm bij de soep en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Doe de soep in de borden. Dien op met warm stokbrood en gezouten boter.

  4. Weetje: Het blad van de zeeaster bevat soms zoutkristallen. Daarom wordt er meestal geen zout toegevoegd bij het stoven in boter. Oudere kustbewoners voegen wat verkruimelde beschuit en citroensap toe.

0
Nog geen stemmen

De Beste Hobbykok van Vlaanderen: Het product

Auteur
Lene Kemps
Uitgeverij
NV Roularta Media Group
Fotografie
Bruno Couwenberg en Mirose BeHaegel voor Studio M
Winkelprijs

7, 95 euro

Meer info over het magazine vind je hier.