Speltbrood

Ingrediënten

  • 500 gr speltbloem
  • ½ th l zout
  • ½ th l bicarbonaat
  • 275 ml water
  • 1 ei
  • 100 gr echte boter
  • havervlokken
Beginner
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Zeef de bloem in de kom van de keukenrobot.

  2. Los de gist op in lauw water, roer door en giet bij de bloem.

  3. Voeg zout, ei en bicarbonaat toe en kneed het deeg 5 min. met de machine.

  4. Voeg de boter beetje bij beetje toe en laat verder kneden.

  5. Dek het deeg af en zet in een oven van 40°C gedurende 20 min.

  6. Haal het deeg uit de kom, en breek voorzichtig de rijs met de handen.

  7. Doe het deeg in een bakvorm en laat nogmaals 20 min. rijzen op 40°C.

  8. Haal het brood uit de oven.

  9. Smeer de bovenkant in met water en strooi er havervlokken op.

  10. Zet in een oven van 220°C gedurende 30 min.

  11. Laat afkoelen in de bakvorm.

0
Nog geen stemmen

Speltbrood

1. Los verse gist op in lauw water
2. Voeg boter en eieren toe
3. Kneed met de keukenrobot
4. Bak kort maar krachtig