Tagliatelle met champignons en gerookte ham

Ingrediënten

  • 240 gr tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels prei
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 4 th lepel boter of margarine
  • 250 ml vetarme groentebouillon
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 200 gr light roomkaas
  • 4 el halfvolle melk
  • 200 gr gerookte ham in dunne plakjes
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle gaar in ruim water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes.

  3. Stoof de groenten met de boter in een kookpan. Schenk er de bouillon over. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg er dan de kruiden, de roomkaas en de melk aan toe.

  4. Snijd de ham in fijne reepjes en doe die bij de saus. Breng op smaak met peper. Meng de tagliatelle met de saus.

  5. Dit gerecht heeft een ProPoints waarde van 12 per persoon.

0
Nog geen stemmen

Weight Watchers - Vandaag begin ik

Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Luc Thys (Foodphoto)
ISBN
9789401403832