Tajine met gamba's en chermoula

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie en koriander fijn. Doe de fijngewreven knoflook in een schaal met peterselie, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder, gemalen komijnzaad, cayennepeper, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water. Meng alles goed. Het moet een dikvloeibare saus zijn, zoals pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.

  2. Pel de gamba’s op het staartje na. Kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder de donkere darmdraad. Spoel de gamba’s af en dep ze in keukenpapier droog.

  3. Schep de gamba’s door de chermoula. Schep alles in een tajine, zet het deksel erop en stoof de tajine 15 minuten op zeer laag vuur.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Tajines

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200
Aantal pagina’s:

80
Prijs:

9,95 euro
ISBN:

9789089312587